Hopp til innholdet

Energirådgivning

En energirådgiver er en viktig fagperson for boligeiere som vurderer en større energioppgradering av boligen sin. 

En energirådgiver skal kunne gi kompetente råd og kyndig veiledning om energioppgradering av boligen. Enova gir tilskudd til boligeiere som ønsker å gjennomføre energirådgivning. For å få tilskudd kreves det at en godkjent energirådgiver gjennomfører en befaring av boligen. Dette for å vurdere hvordan boligen kan energioppgraderes, og høre hva boligeieren ønsker å gjennomføre. Energirådgiver skal basert på befaringen registrere boligens energimerke i Energimerkesystemet (EMS). Etterpå må rådgiveren utføre energiberegninger som viser boligens energitilstand før oppgradering og estimert energitilstand etter planlagte tiltak.

Innlandet- Viken takst er godkjent som energirådgiver på bolig og næringsbygg. Våre ansatte er registrert hos Enova som godkjente energirådgivere som oppfyller de kompetansekrav som stilles til Enovas program for «Støtte til oppgradering av bolig» og «Støtte til oppgradering av bygg og eiendom».

Vi vil være behjelpelig i hele prosessen med å kartlegge ulike tiltak, samt hvilke prioriteringer du bør gjøre ut ifra de faktiske forhold.

Du kan få tilbake inntil 150.000 kroner når du oppgraderer din bolig eller fritidsbolig. Støttebeløpet er avhengig av hvilket nivå du oppgraderer til:

150.000 kr når du oppgraderer til energinivå 1 (tilnærmet passivhusnivå)

125.000 kr når du oppgraderer til energinivå 2 (tilnærmet lavenerginivå)

100.000 kr når du oppgraderer til energinivå 3 (tilnærmet TEK10)

Enova dekker inntil kr 7.500 av kostnaden dersom du benytter Innlandet- Viken takst som kvalifisert energirådgiver for å energimerke og lage en tiltaksplan som passer for boligen din.

Lurer du på hvilke energitiltak du bør gjennomføre i boligen din eller hvordan du kan få støtte. Svarene får du ved å snakke med oss. Vi vil da kartlegge tilstanden på boligen, gi den et energimerke og lage en plan med tiltak som vil redusere energibruken. Enova har flere støtteordninger for oppgradering av energiøkonomiske tiltak for private og bedrifter se https://www.enova.no/privat/alle-energitiltak/

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle